Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник і паломники ПЦУ із України помолились із Вселенським патріархом Варфоломієм

    30 травня перебуваючи з прощею до святинь Константинополя, прочани паломницького центру “Воскресіння” взяли участь в Божественній літургії у Патріаршому Свято-Георгіївському соборі.

    Про це повідомляє священник Микола Капітула на своїй сторінці у Фейсбуці.

    Урочисте богослужіння очолив Всесвятіший Вселенський патріарх Варфоломій І.
    Всі паломники причастилися пречистих Тіла і Крові Христових.

    Фото: отець Микола Капітула
    Фото: отець Микола Капітула

    Після завершення богослужіння Вселенський патріарх Варфоломій привітав прочан в граді святого Костянтина і побажав успішної подальшої паломницької подорожі.

    Своєю чергою українські прочани висловили вдячність Його Всесвятості за невтомну турботу про Церкву Христову та зокрема за Українську Церкву і на знак духовної єдності Константинопольської та Української Церков подарували ікону преподобного Олексія, сповідника Карпатського з частиною його святих мощей.

    Фото: отець Микола Капітула

    Вселенський Патріарх Варфоломій І з вдячністю прийняв святу ікону і подякував за цінний дарунок. Також паломники передали вітання Патріарху Варфоломію від діток недільних шкіл Рівненської єпархії, на що він зауважив, що молитви діток завжди є дуже важливими.

    Окрім Вселенської Патріархії паломники помолилися і в інших святинях Константинополя, кожна з яких вражає своєю неповторністю.

    Фото: отець Микола Капітула

    Найсвіжіше

    Популярне