Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Саакашвілі: Кремль використовує православ’я для просування своєї політики

    Колишній президент Грузії Міхаїл Саакашвілі заявив, що Кремль використовує православ’я як інструмент для просування своєї політичної програми.

    В інтерв’ю газеті Ta Nea колишній експрезидент Грузії посилався на плани Москви щодо Греції, передає orthodoxtimes.com

    «Кремль розглядає Грецію, як слабке місце в Європі, де їй можна комфортно пересуватися, беручи до уваги історичні настрої та традиційну корупцію деяких чиновників», — сказав Саакашвілі.

    «Православ’я використовується з цією метою, тому що Москва завжди розглядала православ’я як інструмент, яким вона могла користуватися не тільки в Греції, але і в усіх православних країнах. Питання православ’я можна розглядати по-різному, але Росія розглядає його саме як щось (інструмент, — ред.), за допомогою чого вона може діяти », – заявив політик.

    Міхаїл Саакашвілі часто відвідує Грецію, оскільки, за його словами, там проживає понад 200 000 людей з Грузії. Він сказав, що йому дуже подобається Греція, бо вона багато в чому нагадує йому про батьківщину.

    Міхаїл Саакашвілі також підрахував, що Греція пережила найскладнішу частину економічної кризи.

    Він також зазначив, що відчуває повагу до цієї країни, оскільки, попри величезні проблеми та хаотичну ситуацію минулих років, Греція виявилася демократичною країною.

    Найсвіжіше

    Популярне