Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відзначив капеланів медалями «За жертовність і любов до України»

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 27 травня у своїй резиденції зустрівся з військовими священниками. На початку спілкування капелани висловили Його Блаженству привітання з нагоди Дня тезоіменитства.

    Згодом Предстоятель обговорив з гостями низку актуальних питань щодо служіння військових священників та відзначив їх церковними нагородами, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    На зустрічі також був присутній начальник служби з питань військового духовенства Головного управління Національної гвардії України полковник Олександр Іздебський.

    Фото: ПЦУ

    Розмова стосувалася проєкту Закону про Службу військового капеланства (№4626), навчання студентів духовних шкіл на військовій кафедрі та майбутніх спільних з військовослужбовцями заходів.

    «Хочу подякувати кожному із вас за опіку над нашими воїнами. У цей непростий час протистояння російській агресії ви робите важливу справу – надихаєте захисників України. Тож цими відзнаками я хочу і вас надихнути на продовження плідної праці», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне