Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з американським конгресменом Джимом Слеттері

    Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 26 травня зустрівся у своїй резиденції з американським політиком, почесним президентом Асоціації американських конгресменів Джимом Слеттері і обговорив з ним становлення помісної Української Православної Церкви й міжконфесійні взаємовідносини в Україні.

    У зустрічі також взяв участь український політик і громадський діяч Павло Унгурян, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Російська держава й Церква разом намагаються усіляко протидіяти нам, їх взагалі важко якось відрізняти, бо вони діють, фактично, як одне ціле. Тому що там добре розуміють значення автокефальної Української Церкви і прагнуть будь-яким чином завадити її поступу. Але переконаний, що їхні намагання марні, бо правду Божу не перемогти», – сказав предстоятель ПЦУ, щодо міжконфесійної ситуації в Україні.

    Фото: ПЦУ

    Окрім того, митрополит Епіфаній зазначив, що Православна Церква України давно відкрита до конструктивного діалогу, однак представники Московського Патріархату в Україні до нього не готові, оскільки не можуть піти проти волі Москви. Натомість вони обрали тактику провокування штучних конфліктів на місцях, з метою завадити вільному вибору громадами своєї юрисдикції та показати себе начебто жертвами «гонінь» і «захоплень» храмів.

    Митрополит Епіфаній вкотре висловив тверде переконання, що вибір кожної громади має відбуватися мирно, добровільно та в правовому полі і такий вибір потрібно неодмінно поважати.

    Також сторони обговорили ситуацію на тимчасово окупованих територіях – в Криму й на Донбасі, в контексті намагання окупаційної влади витіснити звідти представників ПЦУ, діяльність Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій та проведення наступного Молитовного сніданку.

    Фото: ПЦУ

    Варто зазначити, що того ж дня, конгресмен провів зустріч із представниками РПЦ в Україні, зокрема митрополитом РПЦвУ Антоєм (Паканичем), передає офіційний сайт Московського патріархату.

    Нагадаємо, синод ПЦУ зробив заяву щодо втручання РПЦ у справи релігійних громад.

    Найсвіжіше

    Популярне