П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Капелани ПЦУ взяли участь в круглому столі «Психосоціальна робота з сім’ями військовослужбовців»

    Військові священники Православної Церкви України взяли участь у Міжнародному круглому столі на тему «Психосоціальна робота з сім’ями військовослужбовців», який відбувся 26 травня на базі військової частини 3066 Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

    Про це повідомляє пресслужба СУВД та НГУ.

    Під час круглого столу представники різних структур сектору безпеки та оборони України і громадськості, мали можливість ознайомитися із досвідом іноземних колег з чотирьох країн світу, які долучилися до заходу в онлайн-форматі.

    Ініціаторами проведення заходу виступили представники від громадської організації «Громадський рух «Жіноча Сила України», Головного управління Національної гвардії України та Синодального управління військового духовенства ПЦУ.

    Фото: НГУ

    «Для військовослужбовця дуже важливо, щоб він виконуючи свої службово-бойові завдання був впевнений, що із його сім’єю все гаразд. Коли він в цьому впевнений, коефіцієнт його корисної дії є досить високий. І навпаки – не може військовослужбовець ефективно виконувати свої завдання, якщо він знає, що у нього є проблеми в сім’ї, є проблеми в родині. Тому ті питання, які підіймалися сьогодні, їх шляхи вирішення за кордоном є дуже корисними для нас, і ми можемо впроваджувати їхній досвід, який напрацьовувався протягом кількох десятиліть, і тут, у нас, в Україні», – розповів заступник голови Синодального управління військового духовенства ПЦУ по роботі з Національною гвардією України протоєрей Іван Михайлишин.

    Фото: НГУ

    Найсвіжіше

    Популярне