Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Нижньому Новгороді РПЦ підозрюють у незаконному спилянні столітніх дерев

    У російському Нижньому Новгороді місцеві активісти б’ють на сполох – у кварталі церкви Трьох Святителів Російської православної церкви були спиляні декілька дерев, у тому числі столітній клен.

    Про це інформує “Время”.

    Мешканка міста Анна Давидова з’ясувала, що столітнє дерево спиляв муніципальний підрядник, але дозволу на вирубку компанія не мала. За її словами, загалом підрядники здійснили вирубку трьох дерев без актів та порубочного квитка.

    “Зараз на місці пригоди присутній представник РПЦ, говорить, що дерево руйнувало фундаменти. Цікаво, що підрядник говорить, що клени були помічені літерою “С” на спиляння, але ніхто з адміністрації, її спеціалістів ці літери не ставив. Хтось же їх поставив… і дав вказівку пиляти”, – написала Давидова у Фейсбук.

    Нагадаємо, це не перший випадок, коли представники Московського патріархату відзначаються “любов’ю” до зелених насаджень.

    Раніше у російському Омську місцеві мешканці були змушені вдатись до рішучих протестів проти намірів духовенства вирубати понад 30 дерев у скверу Молодят під будівництво нового храму, а 25 травня цього року у Сумській області співробітники поліції затримали священника РПЦвУ (УПЦ МП), який здійснював незаконну вирубку лісу.

    Найсвіжіше

    Популярне