П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ звершив заупокійну літію за героями Небесної сотні

    21 травня у Тернопільському кооперативному фаховому коледжі предстоятель Православної Церкви України спільно з архієпископом Тернопільським і Кременецьким Нестором, архієпископом Тернопільським і Бучацьким Тихоном, духовенством єпархії, керівництвом та студентами навчального закладу помолилися за упокій героїв Небесної сотні, біля пам’ятної дошки Назара Войтовича – героя Небесної Сотні, який навчався у цьому закладі освіти.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    «Щойно ми звершили заупокійну молитву, згадуючи наших новітніх героїв. Герої Небесної сотні віддали своє життя без зброї в руках та змінили вектор розвитку нашої Української держави. Тому ми по-особливому їх шануємо, називаємо нашими новітніми героями, які проявили любов до ближніх. Вони не мали страху, але віддали найдорогоцінніше – своє життя, заради того, щоби ми далі рухались вперед, заради того, щоби ми мали з вами мирне небо», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Також, звертаючись до студентів, митрополит Епіфаній наголосив, що зразок Назарія має надихати їх навчатися і знання в майбутньому віддавати заради того, щоб українське суспільство єдналося на благо розбудови нашої Української держави.

    Після завершення молитви Предстоятель відзначив директора коледжу Василя Малярчука медаллю святого архістратига Божого Михаїла.

    Нагадаємо, нещодавно митрополит Епіфаній зустрівся зі студентами Тернопільського національного медичного університету.

    Найсвіжіше

    Популярне