Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦвУ чітко поділив людей на “своїх” та “чужих”

    Єпископ Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП) Віктор (Коцаба) розповів, коли священнослужителі та віряни вказаної релігійної організації в жодному разі не повинні молитись за віруючих інших релігій та конфесій. Про це пише “Znaj.ua” з посиланням на допис архієрея у Телеграм.

    За словами служителя Моспатріархату, загальноцерковна молитва – не місце і не час для молитов про “неправославний люд”.

    “Ми повинні розуміти різницю між молитвою особистою і церковною. Так, кожен з нас під час своєї особистої молитви може молитися за тих, хто не належить до церкви. Проте, коли мова йде про молитву церкви, то ситуація виглядає по-іншому. Справа в тому, що слово “Літургія” у перекладі з грецької означає “спільна справа”. Тобто у Божественній Літургії бере участь вся Церква, кожен Її член, а не тільки “я” як окрема особистість”, – наголосив єпископ Віктор (Коцаба).

    “І в цьому контексті, ми враховуємо не тільки догмати, а й те, як людина ставиться до Церкви Христової та тих проблем, які існують у світі. Звідси стає зрозумілим, що відмова від молитовного поминання під час Літургії тих, хто не є членом Церкви, – це в певній мірі, констатація того вибору, який зробила інша людина”, – підкреслив він чітко провівши межу між “своїми” та “чужими”.

    Останнім аргументом єпископ Віктор (Коцаба) назвав “величезну шкоду”, яку може принести молитва за людей інших конфесій та релігій на рівні церкви. “Інфантильність, релігійна індиферентність ніякої користі Церкві не принесуть, а врешті-решт, тільки приведуть до ще більшої секуляризації”, – написав архієрей РПЦвУ (УПЦ МП).

    Найсвіжіше

    Популярне