Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ зустрівся із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим

    18 травня предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній зустрівся із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим і відвідав виставку присвячену 77-м роковинам депортації кримськотатарського народу.

    Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

    Виставка відбулась в Міністерстві закордонних справ. Предстоятеля Православної Церкви України супроводжував заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

    «Ми, православні українці та кримські татари-мусульмани, ми разом боролися і будемо боротися, робити усе від нас залежне, щоби Крим справді був українським. Він тимчасово перебуває в окупації, але спільними зусиллями ми досягнемо того, що Крим надалі буде українським, буде складати невід‘ємну частину єдиної Української держави. Ми будемо за це молитися та робити усе від нас залежне, щоби це насправді відбулося», – сказав Митрополит Епіфаній.

    Виставка об’єднала два мистецькі проекти, які показують історію Криму до і після депортації 1944 року: анімований фотопроєкт «Вкрадений Крим» Фатіми Османової й Ельдара Халіла та твори кримського циклу відомого українського художника Юрія Химича «Кримські старожитності».

    У заході також взяли участь Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, Голова Духовного управління мусульман Криму та Муфтій Криму Айдер Рустемов, керівник Khymych Art Foundation протоієрей Петро Зуєв, співзасновники фундації Михайло Химич та Генадій Друзенко.

    Найсвіжіше

    Популярне