П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Одещині звільнили педагога, який називав українську «мовою фашистів»

    У Чорноморську, що на Одещині, звільнили викладача морського професійного коледжу Одеського національного морського університету Олександра Макаренка, який назвав українську мову «мовою фашистів та окупантів» та «псячою».

    Про те, що Макаренко в коледжі більше не працює, повідомив ЗМІ директор коледжу Леонід Жуха, передає 24 канал. Наказ про звільнення видали 18 травня.

    Викладача звільнили за статтею про здійснення працівником, що виконує виховні функції, аморального вчинку, несумісного з його роботою.

    Макаренко відзначився у коментарі під дописом про введення нових правил використання української. Висловлювання викладача викликали обурення у користувачів. Адже в університеті, в якому працював чоловік, викладають українською. Зі скаргою на «ненависника державної мови» звернулись до уповноваженого з її захисту – Тараса Кременя.

    Заступниця директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова одразу заявила, що у навчальному закладі таких заяв від свого співробітника не терпітимуть. Ба більше, керівництво планувало поговорити зі студентами, чи, бува, викладач не дозволяв собі зайвого і під час лекцій.

    Найсвіжіше

    Популярне