П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Путін використовує релігію і ЗМІ, щоб підірвати Україну зсередини, – генерал ЗСУ Гордійчук

    Президент Російської Федерації Владімір Путін хоче зсередини підірвати Україну використовуючи не тільки пряму силу, але ЗМІ та релігію.

    Про це в ефірі «Прямого» сказав Герой України, генерал-майор ЗСУ, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук.

    «Чому війна гібридна? Він (президент РФ Владімір Путін — ред.) же сам КДБ-шник. Практично в них цей тоталітарний режим, плюс вони залучають не тільки пряму силу, а й м’яку силу — інформаційну, в тому числі релігію. Чому ми так за церкву українську, за Православну церкву України? Тому що він використовує ці слабкі місця», — сказав Гордійчук.

    Він зауважив, що для Путіна наркотики, бандити, гопники й всяка інша наволоч, а не тільки збройні сили, є складовою цієї гібридної війни.

    «Він тут хоче зсередини підірвати Україну. І це вже зрозуміли в Офісі президента багато хто. Може, не всі, а більшість зрозуміли, в чому проблема. Він же не бачить Україну як незалежну. Це ідеологічна складова. Тут не питання Криму чи окупованих Донецька чи Луганська. Тут питання ідеології: що Україна його не цікавить ніяк, а тільки як васальна країна», — додав Гордійчук.

    Нагадаємо, Генерал Гордійчук закликав, не опускати руки в боротьбі з російською окупацією. 

    Найсвіжіше

    Популярне