П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни, вперше відзначається на офіційному рівні

    В Україні вперше відзначається День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. З нагоди пам’ятної дати у столиці України відбулись пам’ятні заходи за участю вищих посадових осіб України.

    Про це інформує “Українська правда”, посилаючись на дописи президента України Володимира Зеленського у Twitter та прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля у Telegram.

    “Голокост – спільна трагедія всього людства. Вперше відзначаємо День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Україна на четвертому місці за кількістю Праведників народів світу. Це понад 2,5 тис. героїв. Їхній подвиг – приклад людяності й самопожертви”, – написав український лідер у соцмережі.

    На додачу, Денис Шмигаль повідомив, що у Бабиному Яру відкрили символічну пам’ятку – Меморіальну синагогу “Місце для роздумів”.

    “Ця знакова подія засвідчує, що у свідомості українців утверджуються високі ідеали поваги до людського життя та пам’яті. Сподіваюся, що Меморіальна синагога стане святим місцем пам’яті, духовного єднання та братського діалогу”, – написав прем’єр-міністр України.

    Найсвіжіше

    Популярне