Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Тарас Кремінь розповів про плани створити Музей української мови

    Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь вважає за необхідне створити Музей української мови. Про це посадовець розповів в етері телеканалу “НІС-ТВ”, інформує офіційний сайт мовного омбудсмена.

    “Разом з Академією педагогічних наук України ми працюємо над Концепцією майбутнього Музею української мови. Щиро віримо, що така музейна експозиція буде представлена в багатьох закладах освіти, тих, які стоять на захисті національних інтересів”, – наголосив він.

    Тарас Кремінь припускає, що такі музеї можна зробити навіть на шкільному рівні. На його думку, така ініціатива дозволила б кожній дитині ще змалечку дізнатись як зароджувалась українська мова, які пам’ятки літератури світового рівня належать Україні, про історію заборон і історію відродження української мови тощо.

    “Це загальноєвропейський досвід. Мої колеги, які займаються імплементацією мовного національного законодавства в різних країнах Європи і з якими ми маємо тісний контакт, показують нам свою «дорожню карту”, – підкреслив мовний омбудсмен.

    Найсвіжіше

    Популярне