П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Вакцинація це вихід із становища у якому перебуває світ і Україна

    У програмі «Підсумки тижня» на «5 каналі» предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній підтвердив, що і він особисто, і Церква виступають за вакцинацію від коронавірусу, але вона має відбуватись виключно добровільно.

    Митрополит Епіфаній сказав: «Ми закликали вакцинуватися, бо ми бачимо, що вихід із нинішнього складного становища можливий тільки за допомогою вакцини. Зараз навіть уже на рівні церков і релігійних організацій ми прийняли спільне звернення, чітко закликавши вірян, щоб вони брали участь у вакцинації. Ми також просили український уряд, щоб внесли навіть священнослужителів чи в першу, чи в другу хвилю вакцинування. І зараз є відповідне рішення, що священники потрапляють у другу хвилю вакцинування. Є вже частина священників, які вакцинувалися».

    Водночас митрополит Епіфаній наголосив, що все це добровільно.

    Він також додав, що на коронавірус не хворів і з часом, коли буде достатньо вакцини від коронавірусу, готовий і сам щепитися.

    «Ми всі, я думаю, і предстоятель, і духовенство також будемо брати вакцинації, бо ми знаходимося в зоні ризику через часте спілкування з людьми і це потрібно українському народові. Тому я бачу, що вакцинація — це вихід із того положення, в якому нині перебуває не тільки Україна, а й увесь світ», — наголосив предстоятель ПЦУ Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне