Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському соборі ексв’язні Кремля передали лист Держсекратарю США на підтримку полонених

    Колишні політв’язні подякували США за підтримку України і попросили підтримати українських полонених, що незаконно утримують в РФ і ОРДЛО.

    «Разом з побратимами – колишніми політв’язнями Кремля Ахтемом Чийгозом, Олегом Сєнцовим, Володимиром Жемчуговим, Ігорем Козловським та Павлом Грибом написали листа Державному секретареві США Ентоні Блінкену з словами вдячності за підтримку України Сполученими Штатами та за історичний візит до Києва».

    Про це на своїй сторінці в Фейбсуці написав перший заступник голови Черкаської облради та колишній політв’язень Кремля Роман Сущенко

    Жертви РФ нагадали, що попри їхнє звільнення у 2019 році, ще 109 громадян України досі перебуває у російських буцегарнях на території окупованого Криму та вивезені на територію РФ, 230 – на тимчасово окупованій території Донбасу. «Російська влада продовжує шантажувати українську владу зривом обміну полоненими», – підкреслили колишні полонені.

    У листі пояснюється, що на ув’язнених завели сфабриковані справи і кинули за грати.

    «Ми, колишні політв’язні Кремля, звертаємося до Вас, як до авторитетного політичного діяча, а у Вашій особі – до Президента США, американських політиків вимагаємо під час контактів будь-якого рівня з представниками Росії у якості пріоритетів висували вимогу безумовного звільнення громадян України як передумову ведення перемовин та досягнення домовленостей», – підсумовується в листі до держсекретаря США Ентоні Блінкена.

    Найсвіжіше

    Популярне