П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    У Гурбинському монастирі духовенство ПЦУ вшанувало пам’ять українських повстанців

    У Світлий вівторок, 4 травня, в Гурбинському Свято-Воскресенському монастирі духовенство ПЦУ вшанувало Героїв УПА, учасників бою під Гурбами – масштабної битви воїнів Української Повстанської Армії проти окупаційних військ НКВД, яка відбулася 77 років тому. Також було урочисто відзначено Престольне свято головного храму обителі.

    Святкову Божественну літургію, на запрошення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та намісника Гурбинського монастиря архімандрита Онуфрія (Ляди), очолив митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Високопреосвященному владиці співслужив архієпископ Іларіон, архімандрит Онуфрій (Ляда), благочинний Демидівського благочиння протоієрей Василій Іваник, священнослужителі Рівненської і Львівської єпархій та монастирське духовенство.

    Разом з духовенством та вірянами молились народні депутати України, представники місцевої влади, депутати місцевих рад, благодійники, паломники та парафіяни монастиря.

    Богослужіння звершувалося з дотриманням усіх вимог карантину за межами храму на Пантеоні Слави Героїв Гурбинського бою. Присутні на богослужінні віряни мали змогу вільно розташуватися на абсолютно безпечній відстані на території меморіалу.

    Співи під час відправи виконував архієрейський хор «Знамення» під керівництвом протодиякона Володимира Іваника.

    За літургією було піднесено особливі молитви за українських воїнів, які відстоюють сьогодні волю та незалежність нашої Держави, а також за визволення українського народу та всього людства від згубної пошесті.

    Також возносилась заупокійна молитва за воїнів УПА та всіх загиблих Героїв на Майдані і Сході України.

    По завершенні Божественної літургії було відслужено панахиду пасхальним чином за загиблими повстанцями, Героями АТО на сході України та усіма, хто віддав своє життя за Україну, її волю та добробут українського народу.

    Після панахиди до присутніх зі словом проповіді звернулися митрополит Димитрій та архієпископ Іларіон.

    Опісля покладанням квітів від духовенства та представників влади і громадськості, преосвященні владики разом з духовенством освятили фундамент храму на честь святителя Спиридона Тримифунтського, який будується в Гурбинському монастирі.

    Найсвіжіше

    Популярне