Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Російський блогер розгледів у “Воскресінні Ісуса” образу почуттів віруючих

    Красноярський блогер та журналіст Данііл Рад (Рубіновіч) написав заяву до поліції про образу почуттів віруючих на художницю Марію Гасанову, яку 2 травня цього року влаштувала арт-перформанс.

    Про це пише “Культуромания” з посиланням на місцеві ЗМІ.

    Повідомляється, що Гасанова, відома як авторка “живих” картин, презентувала на міській набережній перформанс “Воскресіння Ісуса”. Чоловік у білому одязі, загримований під образ Ісуса Христа, роздавав перехожим фрукти. При цьому, мисткиня зауважила, що представлений в образі Христа Євгєній Осіпов – віруюча людина і є парафіянином протестантської церкви.

    Фото: Instagram / g_maria_n

    Як бачимо, ані натяку на паплюження Ісуса чи неповагу до релігії.

    Втім, блогер Данііл Рад вважає, що коли віруюча людина намагається уподобитись Христу через мистецтво – це сильна образа почуттів віруючих. Він відзначив, що досить критично ставиться до Російської православної церкви, але побачене його “покоробило”.

    На разі, російські правоохоронці не надають коментарів про наявність чи відсутність у діях художниці Марії Гасанової образи почуттів віруючих. Поза тим, можна стверджувати, що у Росії зростає чисельність армії “захисників віри”, які щосили шукають на що якнайдужче образитись, і успішно такі приводи знаходять.

    Найсвіжіше

    Популярне