Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна добивається визнання Росії державою, яка фінансує тероризм – МЗС

    Заступник міністра закордонних справ України Євгеній Єнін в ефірі телеканалу “ДОМ” розповів, що однією з цілей України є визнання Росії державою, яка фінансує тероризм. За словами топ-чиновника, українська сторона отримала перші вагомі здобутки на вказаному шляху, пише “РБК-Україна”.

    Єнін зазначив, що Україна була першою країною, яка подала позов до Міжнародного Суду ООН в рамках Міжнародної конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму щодо діяльності Росії. При цьому, Міжнародний суд ООН вже встановив юрисдикцію у цій справі, що є вагомим зрушенням у даному питанні.

    “Таким чином, він визнав, що ті факти, які ми навели, дійсно мають місце, і в рамках зібраних нами доказів ми можемо говорити про порушення російською стороною Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму. Це ще не остаточна перемога, але дуже значний крок до неї”, – сказав заступник міністра.

    Євгеній Єнін зауважив, що у разі визнання судом Росію країною, яка спонсорує тероризм, то негативні наслідки для неї можна спрогнозувати проаналізувавши санкцій, які сьогодні діють у відношенні Ірану і окремих інших держав.

    “Вони просто не можуть отримати іноземних інвестицій, доступ до іноземних технологій, торгівля з ними обмежується. Все це буде дуже серйозно збільшувати ціну для російської держави за чинну агресію”, – додав представник МЗС України.

    Найсвіжіше

    Популярне