Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ розповів чи є гріхом інтимні стосунки до шлюбу

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній розповів як сучасна православна церква ставиться до інтимних стосунків пари до шлюбу. Своїми думками з цього приводу він поділився у програмі “Рандеву” з Яніною Соколовою.

    Він заявив, що якщо люди використовують це з метою розпусти – це однозначно гріх. Оскільки, якщо вони люблять один одного, для них не буде проблемою узаконити стосунки і таким чином продовжити людський рід, і це є нормою.

    Якщо ж шлюб існує без любові, то все одно церква вважає інтим між цими людьми цілком природним і законним, якщо шлюбу немає, але є емоції та насолода – це, на думку сучасної церкви, блуд і гріх.

    «Церква вчить, що стосунки повинні бути в шлюбі, а не до нього. До шлюбу – це блуд, бо якщо чоловік обирає жінку, то вони зобов’язані офіційно узаконити свої стосунки. Тому якщо секс відбувається до шлюбу, то церква вважає це блудом», – зазначив глава ПЦУ.

    На думку митрополита, є один момент, який викликає чимало суперечок і є доволі складним питанням для трактування. Мова йде про те, чи є гріхом інтим для пари, яка перебуває у стосунках, між людьми є справжня любов, але вони ще не одружені.

    Найсвіжіше

    Популярне