Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ привітав митрополита Симеона із 25-річчям архієрейської хіротонії

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 4 травня прибув з архіпастирським візитом до Вінниці, де привітав із 25-ю річницею архієрейської хіротонії митрополита Вінницького і Барського Симеона.

    З цієї нагоди відбулось спільне богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі, повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення коронавірусної пошесті.

    Наприкінці відправи відбувся урочистий хресний хід, після якого предстоятель Православної Церкви України звернувся до присутніх з першосвятительським словом та від повноти Православної Церкви України привітав митрополита Симеона.

    «Ми святкуємо те, що є наріжним каменем нашої віри – Світле Христове Воскресіння. Тож радість від цього має оселитися в наших душах і серцях. Адже Спаситель звершив перемогу над смертю і обов‘язково допоможе нам подолати випробування, які зараз випали на долю українського народу», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    «В цей святковий день ми зібралися, щоб відзначити ювілей – чверть століття архієрейської праці митрополита Симеона з розбудови помісної Української Церкви. Владико, Ви чимало трудитеся і Бог сподобив Вас багатьох успіхів. Тож нехай Господь посилає Вам міцне здоров’я та сили і надалі достойно виконувати архіпастирські обов‘язки. Очі присутніх тут людей випромінюють любов до Вас і це свідчення, яке важить більше за будь-які слова», – сказав Його Блаженство.

    Також Предстоятель відзначив митрополита Симеона орденом святого великомученика Юрія Переможця і подарував на молитовну пам‘ять панагію.

    Керуючий Вінницько-Барською єпархією подякував Митрополиту Епіфанію, єпископату, духовенству й пастві за теплі слова привітань, молитви і підтримку.

    Привітати митрополита Симеона завітали також представники місцевої влади.

    Найсвіжіше

    Популярне