П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Напередодні Великодня московський священник прямо в храмі напав на парафіян

    1 травня цього року напередодні Великодня у московському храмі преподобного Симеона Стовпника Російської православної церкви, що на Новому Арбаті, відбулась бійка за участі священника та двох відвідувачів релігійної споруди.

    YouTube-канал “It`s My Media” оприлюднив відеозапис частини конфлікту та інформує про деталі пригоди.

    Зокрема повідомляється, що настоятель храму Сєргєй Нікітін вдарив парафіянина, який сфотографував на смартфон святково прикрашений вівтар. Потерпілим виявився місцевий мешканець Савва Харітонов, якого священник РПЦ вдарив та вибив з рук мобільний пристрій.

    “Ми прийшли до храму на Новому Арбаті. Поруч стояли дві дівчини, до них підійшов настоятель храму і почав їх лаяти, за те, що у них руки в кишенях. Дівчата засмутились і пішли. За хвилину я зробив фотознімок іконостасу. Він до мене підійшов, сказав: “Це моя територія” і вдарив по телефону. На що я відповів, що вважаю це територією Бога. У мене друг стояв поруч, фотографував, він його також вдарив по телефону, а я у цей час почав знімати відео. Він продовжив наносити удари, порвав на мені одяг і став виштовхувати з храму”, – розповів Харітонов виданню “Подъем”.

    Потерпілий написав заяву до поліції, втім, на момент публікації інформація про реакцію на подію з боку правоохоронців не надходила.

    Журналісти намагались зв’язатись з храмом для отримання коментарів, але зазнали невдачі – слухавку ніхто не підіймає.

    Найсвіжіше

    Популярне