Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У посольстві США анонсували зустріч предстоятеля ПЦУ із держсекретарем США Ентоні Блінкеном

    У посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні з нетерпінням чекають на візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва і анонсували зустріч із предстоятелем Православної Церкви України митрополитом Епіфанієм.

    «З нетерпінням чекаємо на візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва, де він зустрінеться з Президентом Зеленським, Прем’єр-міністром Шмигалем, Міністром закордонних справ Кулебою, Митрополитом Епіфанієм та представниками громадянського суспільства, щоб підтвердити підтримку США та заохотити прогрес в здійсненні реформ в Україні, зокрема спрямованих на боротьбу з корупцією», – йдеться в повідомленні на Фейсбуці.

    Мета візиту – «підтвердити непохитну підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах тривалої агресії з боку Росії».

    Як повідомили у Держдепартаменті, Блінкен під час візиту також закличе до подальшого прогресу в програмі інституційних реформ в Україні, зокрема щодо антикорупційних дій, які є ключовими для розвитку демократії України, її економічного процвітання та євроатлантичного майбутнього.

    Перед візитом до України держсекретар перебуватиме в Лондоні на зустрічі міністрів «Групи семи».

    Найсвіжіше

    Популярне