Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Володимир Зеленський запропонував провести зустріч з Путіним у Ватикані

    Президент України Володимир Зеленський вважає, що Ватикан міг би стати оптимальним місцем для зустрічі з російським лідером Владіміром Путіним. Таку точку зору він висловив в інтерв’ю італійській газеті “La Repubblica”, пише “Європейська правда”.

    “Ватикан – справді ідеальне місце для діалогу про мир. Святий Престол – це ж глобальний моральний авторитет, який завжди ефективно виконує роль посередника, оскільки є неупередженим і викликає довіру всіх учасників конфлікту. Саме з цієї причини до Апостольської столиці часто в історії зверталися задля вирішення конфліктів між державами та розбудови мирного майбуття”, – зауважив Зеленський і додав, що Папа Римський за своїм покликанням є пророком миру.

    “У цьому Ватикан відрізняється від інших світових гравців: він залишається виключно моральною силою і завжди діє незацікавленим чином, не маючи військово-політичних або економічних інтересів”, – підкреслив президент України.

    Український лідер вважає, що посередник з таким авторитетом може надати тієї впевненості, якої не вистачає спробам Києва та Москви домовитись.

    Найсвіжіше

    Популярне