Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили, що у них є чимало питань до Володимира Зеленського

    Російська православна церква схвалює готовність президента України Володимира Зеленського обговорити питання вірян Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), але при цьому не бачить необхідності долучати до діалогу російського лідера Владіміра Путіна.

    Як інформує “Красная весна”, про це розповів глава Синодального відділу зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Московської патріархії Владімір Лєгойда інформаційній агенції ТАСС. У такий спосіб, представник РПЦ відреагував на заяву Зеленського, що в Україні немає проблем з використанням російської мови та питання церкви, але він готовий і ці питання обговорити з Путіним.

    “Це питання внутрішньої політики України, відношення української влади до канонічної “Української православної церкви” (РПЦвУ – ред.)”, – заявив Лєгойда імовірно натякаючи, що втручання у внутрішню політику України є прерогативою РПЦ.

    Представник РПЦ нагадав один з ключових постулатів російської пропаганди, що в Україні, нібито, зазнають утисків парафіяни РПЦвУ (УПЦ МП). Відтак, РПЦ має чимало питань до української влади і особисто до Володимира Зеленського, і ці питання багаторазово озвучувались раніше, підкреслив Владімір Лєгойда.

    Найсвіжіше

    Популярне