П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Російські податківці виявили 27 епізодів порушення законодавства парафією РПЦ

    Наприкінці березня 2021 року вступила в силу чимала кількість рішень у справах релігійної організації “Парафія Успенського кафедрального собору міста Омськ Омської єпархії Російської православної церкви”, пише “БК55”.

    Відомо, що восени 2020 року податкова служба РФ провела низку перевірок діяльності вказаної парафії і виявили 27 епізодів порушень податкового законодавства.

    Зокрема повідомляється, що протягом тривалого часу парафія виплачувала зарплату готівкою своєму робітникові, який приїхав на заробітки з Казахстану. Але законодавство РФ забороняє резидентам виплачувати зарплату нерезидентам валютою Росії, оминаючи рахунок уповноваженого банку.

    При цьому, його дохід коливався у діапазоні 5-6 тисяч російських рублів, на підставі чого податківці прийшли до висновку, що робітник працював на півставки, але частину винагороди отримував “у конверті”.

    Деталі справи не розкриваються, але редакція видання припускає, що внаслідок адміністративного провадження за 27 епізодами парафію могли оштрафувати у загальному розмірі близько 130 тисяч рублів. А оскільки виконавчі листи на адресу парафії не надходили, то можна припустити, що парафія РПЦ вже сплатила всі штрафні виплати.

    Найсвіжіше

    Популярне