П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Група вірян на чолі з священником РПЦ забила цвяхами приміщення, в якому в цей час проходила літургія РПАЦ

    Шестеро росіян на чолі з священником Російської православної церкви Алєксандром Тарабановим незаконно позбавила свободи парафіян Російської православної автономної церкви (РПАЦ) міста Трубчовськ Брянської області разом з настоятелем протоєреєм Владіміром Ковтуном, забивши цвяхами входи хрестильного храму, пише “Credo press”.

    Інцидент стався 18 квітня цього року. До храму у супроводі кількох осіб увійшов згаданий священник РПЦ і почав вимагати зустрічі з “патроном” парафії. У разі, якщо його вимоги не будуть виконані, клірик пригрозив забити дошками і цвяхами входи до будівлі, лишивши присутніх всередині.

    Парафіяни РПАЦ виштовхали непроханих гостей з храму, після чого представники РПЦ виконали свої погрози – дошками, цвяхами та шуруповертами заблокували всі входи церкви. Всередині лишились замкнутими 12 вірян, серед яких п’ятеро віком понад 70 років та священнослужитель РПАЦ.

    Потерпілі двічі викликали поліцію, і з другої спроби їм вдалось добитись свого звільнення.

    Клірик РПЦ та його прибічники заявили, що заблокували людей всередині помилково. При цьому, вони послались на документальне підтвердження передачі хрестильного храму з власності РПАЦ у користування РПЦ, але пред’явити його відмовились.

    Парафія РПАЦ має намір домогтись порушення кримінальної справи за статтями про перешкоджання релігійної діяльності та незаконне позбавлення волі.

    Найсвіжіше

    Популярне