П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Вікторії «Фортуні» Котеленець змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання

    У п’ятницю, 16 квітня, Печерський суд Києва ухвалив зміну запобіжного заходу Вікторії Котеленець, ветеранці «Правого сектору» з позовним «Фортуна».

    Домашній арешт у нічний час їй замінили на особисте зобов’язання. Клопотання прокурора щодо продовження нічного домашнього арешту Вікторії Котеленець суд залишив без задоволення, повідомляє Час.news.

    «87 днів — стільки може знадобитися, щоб змінити людині СІЗО на особисте зобов’язання без електронного браслета. При вигаданій підозрі в особливо тяжкому злочині», — написав у Facebook Віталій Цокур, адвокат «Фортуни».

    Адвокат уточнив, що «Фортуна» формально все ще не може без дозволу слідчого прокурора повернутися до родини у селище Олексієво-Дружківка Донецької області.

    Напередодні суд зняв одне з двох обвинувачень Вікторії Котеленець — за статтею «Жорстоке поводження з полоненими», яка передбачає до 12 років позбавлення волі. Але їй надалі інкримінують статтю «Участь у незаконних збройних формуваннях». Це не стосується її служби у 2015-2017 роках у складі ДУК «Правий сектор», за що ветеранка набула статус учасника бойових дій (УБД).

    Вікторію Котеленець взяли під арешт співробітники Нацполіції 19 січня 2021 року, коли вона з’явилася до Міністерства у справах ветеранів, щоб отримати посвідку УБД. Їй інкримінували участь у так званому «марші полонених» у Донецьку в серпні 2014 року — буцімто вона конвоювала українських військовополонених.

    Обвинувачення висунуто на підставі зовнішньої схожості з бойовичкою парамілітарних загонів Ольгою Суховою, як це здалося слідчому Нацполіції Дмитру Баренчуку. При тому, що сама Вікторія Котеленець у цей час перебувала за межами України, про що є фотосвідчення.

    Міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна повідомляла, що готова взяти на поруки ветерана Вікторію Котеленець.

    Найсвіжіше

    Популярне