Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Снайпер-іконописець з «Айдару» став дияконом у ПЦУ

    Ветеран АТО з Волині Руслан Кашаюк прийняв дияконство в Православній Церкві України .

    Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє Волинська єпархія ПЦУ та капелан Олександр Вронський.

    «Вітаємо студента ВПДА, ветерана російсько-української війни, побратима, а тепер собрата у Христі Ісусі Руслана Кашаюка з дияконською хіротонією !!!», – привітав капелан Олександр Вронський.

    У 2012–2014 рр. Руслан він був послушником у монастирі в Криму. Коли почався Майдан, отримав перше поранення. У 2014-му пішов снайпером на передову. Служив у батальйоні «Айдар».

    У Луганській області він отримав сильну контузію, через яку на певний час втратив можливість говорити. До нормального життя його повернули образотворче мистецтво та дружина. Атовець продавав свої картини та ікони заради порятунку інших людей.

    У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни Руслан допомагав реабілітуватися людям з інвалідністю: малювали разом ікони. Навчав онкохворого солдата танкового батальйону «Звіробій» Володимира Бабія, який лікувався в Луцьку, техніки іконопису.

    Митець продає свої роботи на благодійних аукціонах, виторг віддає найбільш потребуючим. Аби врятувати недужого побратима Андрія Луцика, продавав картини, виручені кошти передав хворому.

    Руслан вірить, що мистецьким шляхом його веде Господь: «Люди відвертаються від Бога, а Він завжди з нами. Я знаю точно, що Він мене береже. До цього я з рису, гречки ікони робив. Зараз росту, розвиваюся, бо далі Бог веде».

    Найсвіжіше

    Популярне