Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Росіянам наполегливо рекомендують брати благословення священника перед вакцинацією

    Мешканець російського міста Кемерово розповів у мережі свої пригоди в міській лікарні, куди він завітав маючи сподівання зробити щеплення проти Covid-19.

    “Lenta.ru” пише, що чоловік довго шукав потрібний кабінет, натомість відшукав кімнату, стіни якої були завішані іконами. Жінка, яка перебувала всередині, категорично заявила йому, що “потрібно спочатку благословення на вакцинацію взяти у батюшки”.

    Розповідь росіянина сколихнула мережу і змусила відреагувати офіційну Російську православну церкву.

    “Lenta.ru” з посиланням на “РИА Новости” наводить коментар, який надав керівник інформаційно-просвітницького відділу Кемеровської єпархії РПЦ Вячєслав Ланскій.

    Він розповів, що отримання благословення священника перед щепленням є “доброю християнською традицією”, згідно з якою батюшка повинен благословити людину перед важливими справами. Водночас, представник єпархії більш дипломатично, на відміну від жіночки в лікарні, зауважив, що відсутність благословення не є перепоною вакцинації.

    На додачу, пресслужба лікарні Кемерово, де росіянину наполегливо “рекомендували” отримати благословення перед щепленням, уточнила, що молитовна кімната у закладі функціонує автономно і не входить до складу медичної установи.

    Проте, з іншого боку, у Росії “благословення перед вакцинацією” фактично може бути визнане процедурою необхідною і навіть обов’язковою. І причина для такого нововведення є цілком вагомою.

    З огляду на більш ніж сумнівну якість російських вакцин від ковіду, росіяни не можуть обійтись без допомоги Всевишнього, якщо наважуються зробити щеплення саме розпіареними Кремлем препаратами. Тож вказана рекомендація служителів РПЦ не виглядає вже аж занадто безглуздою.

    Найсвіжіше

    Популярне