П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У школах окупованого Криму дітей навчають ненависті до кримських татар

    У селі Дачне, що неподалік міста Судак у тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму, учителька літератури активною аргументацією намагалась виправдати депортацію кримських татар з півострову у 1944 році.

    Як пише “Голос Ислама”, про це повідомила мати однієї з учениць Сафіназ Алієва.

    Жінка розповіла, що дітям дали домашнє завдання – підготувати розповідь про пращурів, які воювали під час Другої світової війни. Її дочка, яка навчається у четвертому класі, розповіла історію свого прадідуся, кримського татарина, який воював на фронті, отримав поранення, у зв’язку з чим і повернувся додому. Однак невдовзі після цього, весь народ було депортовано з Криму.

    Дослухавши твір, вчителька звернулась до всього класу, де, до слова, навчається 9 кримськотатарських дітей, з наступним коментарем: “Я вам зараз розповім, чому кримських татар вислали. Їх вислали через те, що вони були зрадниками і допомагали німцям, окупантам захопити Крим”, – заявила вона.

    Не важко здогадатись, що кримськотатарським учням одразу ж довелось відчути на собі низку осудливих реплік та реакцій з боку інших дітей.

    Мама дівчинки додала, що такі тезиси вчителька озвучує не вперше, через що учні регулярно відчувають приниження. А “Голос Ислама” нагадує, що віднедавна у школах окупованого Криму з’явились книжки, у яких написано, як десятки тисяч кримських татар служили гітлерівцям зі зброєю в руках.

    Найсвіжіше

    Популярне