Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінветеранів ініціює створення Українського ветеранського фонду, який буде надавати підтримку ветеранським стартапам

    Міністерство у справах ветеранів України розробило та винесло на громадське обговорення проєкт постанови про утворення Українського ветеранського фонду. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства.

    Передбачається, що Фонд буде функціонувати як бюджетна установа, яка надаватиме підтримку проєктам, стартапам, іншим ініціативам ветеранів війни, постраждалим учасникам Революції Гідності та членам сімей загиблих.

    Міністриня у справах ветеранів Юлія Лапутіна переконана, що утворення Українського ветеранського фонду допоможе залучити фінансові та матеріально-технічні ресурси для реалізації програм і проєктів спрямованих на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, відновлення фізичного і психічного здоров’я, підвищення професійного рівня ветеранів та ведення підприємницької діяльності.

    “Створення Фонду свідчитиме про докорінну зміну ветеранської політики з боку держави. Фонд буде стартовим майданчиком для підтримки ветеранського бізнесу, у тому числі за рахунок надання міжнародно технічної допомоги”, – зауважила Юлія Лапутіна.

    Планується, що Український ветеранський Фонд буде неприбутковою організацією, що фінансуватиметься за рахунок коштів державного бюджету, добровільних внесків урядів, агентств та установ іноземних країн, цільових грантів, а також коштів інших донорів, благодійних внесків, інших джерел не заборонених законодавством України.

    Також відомо, що до складу Наглядової ради, яка стане вищим керівним органом Фонду, входитимуть 9 осіб – по три представники від Мінветеранів, від громадських об’єднань ветеранів та членів їх сімей, та від міжнародних та інших донорів, які співпрацюють з Мінветеранів та Фондом.

    На сайті Мінвету зазначається, що громадське обговорення проєкту триватиме до 20 квітня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне