П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Росіянин вже кілька місяців добивається притягнення Курської єпархії РПЦ до відповідальності через порушення протиепідеміологічного законодавства

    У січні цього року “ГТРК “Курск” транслювало репортаж про кричуще порушення протиепідеміологічних заходів під час Різдвяного богослужіння у Знаменському монастирі Російської православної церкви, що у Курську.

    Як було показано у відеоролику, місцеві мешканці у великій кількості перебували у соборі, при цьому віряни грубо порушували припис головного санітарного лікаря про запобігання поширенню коронавірусу.

    Було проведено обряд за участі вірян без масок з порушенням соціальної дистанції, – йшлося у повідомленні.

    “Секунда медиа” інформує, що на порушення звернув увагу мешканець Курська, ім’я якого не повідомляється. Небайдужий росіянин звернувся до Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів та благополуччя людини (Росспотрєбнадзор) по Курській області.

    Однак, невдовзі він отримав відповідь з відмовою у порушенні справи про адміністративне правопорушення у відношенні керівництва Курської єпархії РПЦ за ознаками правопорушення, передбаченого ч.2 статті 6.3 КпАП РФ (Порушення законодавства в області забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя…).

    Така невдача не зупинила активіста і він звернувся до суду.

    У березні цього року Лєнінскій районний суд міста Курськ скасував рішення про відмову і справа повторно передана для розгляду до Росспотрєбнадзора, оскільки встановив факт процесуальних порушень, які допустили спеціалісти наглядового органу під час відмови у порушенні справи про адміністративне правопорушення.

    Повідомляється, що на сьогодні вказане рішення суду у силу ще не вступило. А тому, юридична тяганина триває і наразі важко стверджувати, чи понесуть імовірно заслужене покарання представники Курської єпархії РПЦ за порушення законодавства.

    Найсвіжіше

    Популярне