П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійний діяч не має права говорити про безпечність чи небезпечність вакцини – глава УГКЦ

    Релігійні діячі не мають говорити чи безпечна вакцина чи ні, адже це не в його компетенції.

    Таку думку висловив глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) в інтерв’ю «Лівому берегу».

    «Ми не знаємо, чи та чи інша вакцина, яку закуповує держава, справді є безпечною. Бо держава може закупити вакцину, яка справді є дешевшою чи найбільш ходовою на ринку, але цілком небезпечною. І тут, на жаль, світовий ринок такого типу продуктів може бути неморальним, дуже агресивним і політизованим. Компетенція сказати, що та чи інша вакцина є безпечною, — це компетенція відповідних державних органів. Думаю, жодний релігійний діяч не має права говорити про безпечність чи небезпечність якоїсь вакцини», — сказав Святослав.

    За його словами, окрім безпечності, вакцинація повинна ще бути добровільною і нікого не можна примушувати вакцинуватися. А також, він додав, що вакцинація має бути доступною.

    Глава УГКЦ підкреслив, що церква не може бути пропагандистом вакцинації, це поза її компетенціями, але можна лише стверджувати, що питання вакцинації — компетенція медиків, і в цьому питанні немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися.

    По суті ці думки глави УГКЦ є узгоджені із тим, що говорила ВРЦіРО. Там теж виступають за добровільність і доступність вакцини.

    Найсвіжіше

    Популярне