Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Назад у середньовіччя і пітьму: В РПЦ запропонували скоротити кількість вищих навчальних закладів

    Глава синодального відділу Московського патріархату зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Владімір Лєгойда розповів, що кількість та роль вищих навчальних закладів Російської Федерації повинні змінитись, пише “Свободная пресса”.

    Він послався на дослідження сервісу Superjob, результат якого показав, що лише 43 % випускників шкіл збираються вступати до вишів.

    “Для вишів це хороший шанс переосмислити сенс свого існування. і так – можливо, вишів має стати менше. Але вони мають лишитись формуючими особистість учбовими закладами”, – зауважив Лєгойда.

    А зрозуміти слова Лєгойди досить просто, і озвучена ним ініціатива для Росії є напрочуд вдалою і своєчасною.

    Російська православна церква переживає таку сильну ностальгію за середньовіччям, що прагне скоротити кількість навчальних закладів, максимально загальмувати науку, викладати молоді виключно церковну догматику – таким чином, формувати тотально відстале, але слухняне і покірне суспільство “русского міра”.

    Враховуючи політику внутрішню і зовнішню сучасного Кремля, ідея Лєгойди незабаром буде втілена у життя.

    Нагадаємо, не так давно повернутись у середньовіччя закликав і інший відомий адепт і пропагандист “русского міра” Захар Прілєпін. Він цілком серйозно запропонував запровадити у державі тимчасову диктатуру, “забити дошками наглухо” телебачення і ліквідувати анонімність у мережі.

    Найсвіжіше

    Популярне