Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Геть»: У Тбілісі відбувся мітинг проти приїзду російського журналіста Познера

    У Тбілісі ввечері 31 березня спалахнув протест через приїзд російського телеведучого Владіміра Познера, який збирався відзначити там свій день народження. Місцеві жителі і опозиціонери обурені його заявами про те, що Абхазія більше ніколи не буде частиною Грузії.

    Мітинг транслював місцевий телеканал Mtavari Arkhi, передає Громадське.

    87-річний Познер прилетів чартерним літаком разом з друзями і колегами, всього близько півсотні людей. Його візит до Грузії супроводжувався протестами громадських активістів, до яких пізніше приєдналися політики.

    Учасники акції свистіли у свистки та барабанили по залізних поверхнях, щоб створити шум і, як вони висловлюються, «дискомфорт» для присутніх в готелі. Кажуть, що будуть протестувати цілодобово. Також намагалися вимкнути світло в готелі.

    На місце події прибули поліцейські, між ними та протестувальниками періодично виникала штовханина.

    «Будь-яка нормальна держава в схожій ситуації, коли приїхав представник російської системи, який конкретно заявляв, що Абхазія не є і не буде частиною Грузії, просто б не впустила його в країну», — зазначила на акції Елене Хоштарія, лідерка опозиційного руху «Дроа!».

    Перед приїздом російського журналіста в Грузії поширювали петиції з вимогою не пускати його на територію країни.

    Абхазія — це невизнана самопроголошена республіка, яка перебуває під військовим контролем Росії. Більшість країн світу визнає регіон автономною республікою у складі Грузії.

    Пізніше місцеве медіа «Рустави-2» повідомило, що на тлі протестів Познер разом із друзями виїхав із Грузії раніше, ніж планував. Журналіста та людей, які приїхали з ним, вивели з готелю та у супроводі поліції доставили до аеропорту. Натовп кидав яйця в автобус. Спершу Познер планував пробути в Грузії до 3 квітня.

    Найсвіжіше

    Популярне