Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На ділянці, яку раніше орендувало посольство РФ, зробили парк для вигулу собак

    Мешканці столичного району Поділ облаштували Песопарк – парк для вигулу собак на місці колишнього пустиря, який орендувало посольство Російської Федерації, повідомляє видання Хмарочос.

    Це ділянка площею 1,2 гектара на розі вулиць Спаської та Волоської, навпроти скверу Самосад.

    У березні минулого року Київрада розірвала договір оренди з російським посольством, аргументуючи тим, що ділянку не використовували за цільовим призначенням, фактичним перебуванням України у стані війни з Росією, а також стійким громадським супротивом. Одночасно ділянці надали статус скверу.

    З минулого літа місцеві мешканці почали прибирати територію та висаджувати ялини. Встановили нові ворота і полагодили паркан. Позаяк на пустирі й раніше вигулювали собак, тут вирішили облаштувати огороджений майданчик для вигулу.

    Нагадаємо, у міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підрахували майнову шкоду, якої завдала нашій державі війна, розв’язана Російською Федерацією. Очільник відомства Олексій Резніков повідомив, що Україні завдано збитків приблизно на 120 мільярдів доларів США.

    Найсвіжіше

    Популярне