Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський привітав юдеїв України з початком свята Песах

    У суботу, 27 березня, українські юдеї розпочинають святкувати Песах. Це свято є одним з найголовніших для сповідуючих юдаїзм і присвячене виходу євреїв з Єгипту.

    Песах починають святкувати на 14-й день весняного місяця нісан. Це перший місяць біблейського року в єврейському календарі, що відповідає приблизно березню-квітню григоріанського підрахунку.

    «Песах» з івриту перекладається як «пройшов». Згадуючи про описаний у Біблії вихід з Єгипту та перебування у пустелі, коли народ Ізраїлю мав лише прісний хліб, на свято вживають мацу. Усі квасні продукти на час свята, що триває вісім днів, суворо заборонені. У перший вечір свята родина збирається за святковим столом і читає великодні притчі.

    Президент України Володимир Зеленський привітав юдеїв із початком свята і наголосив, що Україна — багатонаціональна країна.

    «Кожен народ додає до нашої спільної культури свої традиції, чим робить її цікавою та сильною. У суботу починається свято #Песах, що символізує свободу. Вітаю всіх юдеїв, бажаю добра та злагоди. Хаг Песах самеах!» — написав Зеленський у Twitter.

    Найсвіжіше

    Популярне