П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    “Ми залишаємося вдома”: Через COVID Німеччина посилює карантинні обмеження на Великдень

    Через зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19 Німеччина вирішила посилити карантинні обмеження на Великдень. У 2021 році католицький Великдень припадає на 4 квітня.

    Про це під час пресконференції повідомила канцлерка Ангела Меркель, передає Суспільне з посиланням на DW.

    Згідно з рішенням, 1 та 3 квітня оголошені вихідними. При цьому Страсна п’ятниця, Великдень і наступний за нею понеділок в Німеччині завжди є вихідними. Як зазначила Меркель, таким чином протягом п’яти днів “буде діяти принцип “ми залишаємося вдома”.

    У ці дні не працюватимуть торгівельні точки. Тільки один день, в суботу, будуть відчинені продуктові магазини. Окрім того, заборонені масові скупчення людей протягом цих п’яти днів. Влада також закликала церкви проводити великодні богослужіння онлайн. У цей період роботу продовжать тільки центри вакцинації і проведення тестів на коронавірус.

    Загальнонаціональний локдаун залишиться чинним щонайменше до 18 квітня. Мешканців країни закликають звести контакти до мінімуму: зустрічатися можуть до п’яти осіб з двох домогосподарств без урахування дітей, школи і дитсадки мають припиняти роботу за показника нових заражень за останні сім днів у 200 випадків на 100 тисяч осіб.

    Окрім того, для тих, хто виїжджає за кордон уряд ФРН планує запровадити загальний обов’язок проходити тестування перед зворотнім рейсом. Повернутися до країни можна буде тільки за наявності тесту.

    Нагадаємо, рік тому в італійському місті Бергамо церкви були моргами, а труни вивозили військові.

    Найсвіжіше

    Популярне