Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна запросила ветеранів армії США українського походження відвідати ветеранський форум з нагоди 30-ї річниці Незалежності України

    Міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела онлайн зустріч з представниками організації “Українські Американські Ветерани”, що об’єднує ветеранів Збройних сил США, котрі є українцями за походженням. Про це інформує офіційний сайт урядового відомства.

    Сторони обговорили зацікавленість України у досвіді США щодо роботи з психологічної реабілітації ветеранів. Зокрема, Юлія Лапутіна підкреслила, що Україна перебуває на стадії формування ефективної державної системи повернення ветеранів з військового до цивільного життя, що включає до себе програми та етапи роботи з військовими до і після звільнення зі служби, перенавчання, відкриття власної справи.

    Окрім цього, очільниця українського урядового відомства розповіла про формування та налагодження в нашій державі ефективного механізму фінансування ветеранських проєктів.

    “Він має бути прозорим і зрозумілим для наших іноземних партнерів та потенційних донорів. Тому ми вирішили піти шляхом створення українського ветеранського фонду, як державної установи. Вона буде на конкурсній основі надавати ветеранським проєктам підтримку та стане інструментом гарантування нашим міжнародним донорам єдності цієї процедури. Наразі ми юридично пропрацьовуємо цей напрямок”, – зазначила міністриня.

    Наприкінці зустрічі Юлія Лапутіна запросили американських ветеранів українського походження на ветеранський форум, який планується провести у серпні цього року у м. Києві з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

    Найсвіжіше

    Популярне