Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Конфлікт навколо острову Тузла у 2003 році був репетицією окупації Криму – адмірал Воронченко

    Російська Федерація проводила підготовку до окупації Кримського півострову задовго до 2014 року. Таку інформацію в інтерв’ю “Крим.Реалії” розповів екскомандувач ВМС ЗСУ адмірал Ігор Воронченко, заступник командувача флоту з берегової оборони України у 2014 році, пише “ASPInews”.

    Адмірал нагадав, що 2003 року Росія почала будувати дамбу до острова Тузла, в Керченській протоці. Він назвав ті події “тренуванням” РФ захоплення півострову. На думку Воронченка, тоді Росія перевіряла, як відреагує Україна на те, що відбувається.

    “Упевнений, це був крок, щоб подивитися, розгойдували таку ж ситуацію. З того боку дамби кричали “козачки”, що” ми брати на віки”. З їхнього боку готувалася 7-я повітряно-десантна дивізія і проводили командні навчання, і тактичні. З нашого боку – морська піхота, авіація, і армійська, і авіація Повітряних сил. Також, тоді до складу мого полку входив реактивний дивізіон на “Градах”. І ми демонстративно поставили дивізіон на позиції”, – сказав Воронченко.

    Принагідно інформаційна агенція”ASPI” нагадала, раніше представник президента України в АРК Антон Кориневич заявив, що окупація Росією Криму позбавила Україну доступу до великого родовища газу. Також ASPI news повідомляло, що, за словами екс-учасника української делегації в ТКГ Романа Безсмертного, Україні та Європі слід готуватися до великої війни з Росією, в тому числі, й через Крим.

    Найсвіжіше

    Популярне