Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Користувачі соцмереж б’ють на сполох: РПЦвУ намагається захопити заповідні землі парку “Феофанія”

    Свято-Пантелеймонівський монастир Російської православної церкви в Україні (так звана “УПЦ”) обгороджує парканом велику ділянку парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Феофанія”, що у Голосіївському районі столиці.

    Про це пише “Курс”, посилаючись на допис у Facebook Дмитра Шинкарука.

    “Це вже не перша спроба п’ятої колони Кремля загарбати собі шматок заповідника, але оскільки попередні рази їм все сходило з рук, то і зараз вони зупинятися не збираються. Якщо не зупинити цих “господарників”, то вони і далі прибиратимуть заповідні землі до рук”, – написав Шинкарук у соцмережі і оприлюднив відповідні фото на підтвердження своїх слів.

    За його словами, значний відрізок парку вже огороджено металевим парканом.

    “Курс” нагадує, зазначений парк входить до складу природно – заповідного фонду України, який є складовою частиною світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною. Опікується цими землями державна установа ДУ “Інститут еволюційної екології НАН України”. На території парку розташований Свято-Пантелеймонівський Собор – храм Свято-Пантелеймонівського жіночого монастиря РПЦвУ (УПЦ МП).

    Найсвіжіше

    Популярне