П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    СБУ заблокувал масштабну хакерську атаку російських спецслужб на урядові ресурси України

    Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували масштабну кібератаку хакерського угруповання “Armageddon”, що є підконтрольним Федеральній службі безпеки Російської Федерації.

    Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті відомства.

    Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося нейтралізувати наслідки та усунути передумови для потенційного несанкціонованого доступу російських спецслужб до державних інформаційних ресурсів. Повідомляється, що через дії хакерів куратори з країни-агресора могли отримати доступ до секретних даних вищих органів державної влади України.

    У даний час фахівці СБУ спільно із співробітниками Офісу Генерального прокурора вживають необхідних заходів для фіксації численних кібератак з боку іноземних спецслужб. Правоохоронці здійснюють ефективне розслідування кіберінцидентів для встановлення всіх причетних осіб і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

    На додачу, як інформує “Mind”, заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України Сергій Демедюк в інтерв’ю РБК-Україна повідомив, що причиною атак став не лише удар по активах проросійських депутатів, а й блокування їхніх телеканалів “112 Україна”, NewsOne і Zik, що використовувалися для ретрансляції пропаганди Кремля в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне