П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Користувачі соцмережі “ВКонтактє” закликали терористів “Л/ДНР” вбивати українців, промовляючи “Христос Воскрес!”

    Російські користувачі соцмережі “ВКонтактє” написали низку “рекомендацій” бойовикам терористичних організацій “Л/ДНР” на особистій сторінці колишнього ватажка злочинних угруповань Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

    Про це інформує “Credo press”.

    Почалося з того, що Ігор Гіркін (Стрєлков) оприлюднив допис, у якому яскраво змалював процес побудови сауни для одного з “комбригів” силами підлеглих йому “ополченців”, що викликало обурення самого Гіркіна.

    “Не дуже хтось панікує… (кому війна, а кому – сауна – типова для росіянських воєначальників поведінка)”, – написав він.

    А вже під дописом користувач з нікнеймом “Кетхен Кікі” попросив екс-ватажка терористів, щоб він переказав терористам “Л/ДНР”, щоб “вони хрестик на собі носили, а перед кожним пострілом говорили: “Христос Воскрес!”.

    Будь-хто може припустити, що кожен постріл може призвести до загибелі військовослужбовців, які захищають територію України від зазіхань окупанта, або цивільного населення, яке проживає в районі бойових дій. Тож фраза “Христос Воскрес!” у даному контексті перетворює кожен такий постріл на акт тероризму з релігійним підґрунтям.

    У цілому, особливого здивування така “ініціатива” викликати не повинна. Неандертальщина, дикунство та відвертий бандитизм давно став для Російської Федерації нормою, втім, як і бажання Російської православної церкви виховати якомога більше войовничих православних фанатиків, які готові стати “гарматним м’ясом” захищаючи “русскій мір” у будь-якій точці світу.

    Шкода лише, що православний тероризм, до якого закликав користувач “Кетхен Кікі”, може кинути неприємну тінь на православ’я як релігію.

    Найсвіжіше

    Популярне