Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    “Хресна хода” від РПЦвУ – багаторівневий терористичний акт, продиктований з Москви

    У 2020 році я відкрито закликав вважати дії РПЦвУ проявом терористичної діяльності. У даному випадку я маю на увазі той факт, що в самий розпал поширення пандемії коронавірусу і оголошення в країні карантину, священнослужителі РПЦвУ відкрито закликали прихожан порушувати карантинні заходи і, вводячи в оману фейками і маніпуляціями, сприяли поширенню інфекції.

    Спрямовані на зрив карантинних заходів дії священнослужителів РПЦвУ тоді вдарили і по ним самим, адже як виявилося, купол храму НЕ береже від інфекції. У підсумку, сотні священнослужителів РПЦвУ заразилися коронавірусом, а Києво-Печерська лавра взагалі перетворилася на чумний лепрозорій.

    По суті, 2020 року РПЦвУ провела по-справжньому масштабний, бактеріологічний терористичний акт в Україні.

    2021-го, як уже неодноразово писалося, однією з головних цілей РПЦвУ є зрив візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України. Але в рамках даного проєкту Московський екзархат вже має намір вдатися до дестабілізації і хаотизації соціально-громадської обстановки в Україні.

    Протягом останніх тижнів РПЦвУ регулярно натякала, не приховуючи, що Україну може очікувати “чорногорський сценарій”, якщо влада продовжить “обмежувати” права прихожан даної релігійної структури. Використовуючи як привід надумані “гоніння”, а ті випадки, які видаються як “незаперечні докази” не беруться до уваги в жодному суді, як в Україні, так і в Європі, Московський екзархат закликав людей до масових протестів, які завуальовано названі “хресними ходами”.

    РПЦвУ намірена провести так звані “хресні ходи” по всій Україні в день Торжества Православ’я. До подібних дій закликав прихожан РПЦвУ митрополит Онуфрій, який має досвід участі в дестабілізації Чорногорії, в рамках релігійних зіткнень в цій країні. А тому не здивуюся, якщо “чорногорський сценарій”, яким вже давно погрожують Україні, отримає зелене світло до реалізації саме в рамках цих “хресних ходів”.

    Хотів би відзначити, що в умовах підвищеної загрози пандемії, такі багатолюдні заходи просто неприпустимі, оскільки на порядок підвищують ризик масового зараження і поширення інфекції. Фактично, “хресні ходи” повністю повторюють сценарій бактеріологічного шкідництва РПЦвУ 2020 року.

    Так само, згадуючи події в Чорногорії 2019-2020 рр. більш ніж упевнений, що в рамках цих “хресних ходів” буде здійснена провокація, спрямована проти прихожан РПЦвУ, якимись радикально налаштованими націоналістичними групами, які нібито перебувають під заступництвом діючої влади або ПЦУ. Зрозуміло, такі групи діятимуть в інтересах і за гроші РПЦвУ, в рамках дискредитації як діючої влади України, так і безпосередньо ПЦУ.

    Таким чином, РПЦвУ своїми планами на проведення “хресних ходів” охоплює відразу кілька напрямків.
    Перше – підвищує епідеміологічні ризики і погіршує ситуацію з поширенням коронавірусу в країні.
    Друге – створює видимість протестних настроїв і обурення віруючих “гоніннями” і “переслідуваннями” з боку влади і ПЦУ.
    Третє – через ймовірну провокацію підвищують градус напруженості і негативу в суспільстві, з паралельним створенням потрібної, бажано кривавої картинки, для пропагандистських ЗМІ.
    Четверте – створюють всі передумови для того, щоб ефемерна релігійна конфронтація в Україні набула відчутнішого вигляду, що буде першим етапом соціально-громадської хаотизації країни.

    Резюмуючи, не можу не відзначити, що такі методи відповідають методам терористичних організацій. РПЦвУ мало турбує доля її прихожан і наслідки дій. Для неї важливо, в першу чергу, виконання поставлених Даниловим монастирем завдань. Причому – за будь-яку ціну.

    Олександр Коваленко, експерт

    Найсвіжіше

    Популярне