Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Розповсюджував коронавірус: Польща видворила російського консула

    Влада Польщі прийняла рішення про видворення генерального консула в Познані Ігоря Ощєпкова через те, що він не дотримувався режиму самоізоляції після отримання позитивного тесту на ковід-19, чим наражав на небезпеку здоров’я багатьох людей.

    Як пише “Каспаров.ру”, про це виданню “RMF24” повідомила пресслужба міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарина.

    Жарин пояснив, що Ощєпков отримав позитивний результат тесту на коронавірус 21 січня 2021 року, однак не став дотримуватись санітарних правил та рекомендацій лікарів. Навіть більше – він регулярно з’являвся у публічних місцях, проводив зустрічі тощо.

    У Польщі дії російського консула кваліфікували як безвідповідальні та небезпечні. Його вчинки могли спричинити зараження багатьох людей і викликати появу нових осередків епідемії.

    “Каспаров.ру” нагадує, 8 лютого 2021 року повідомлялось про видворення трьох російських дипломатів з Польщі, Німеччини та Швеції. Незадовго до цього, МЗС РФ надіслав вимогу до представників дипмісій вказаних держав залишити територію Росії у зв’язку з, нібито, їхньою участю в масових акціях на підтримку опозиціонера Алєксєя Навального.

    Найсвіжіше

    Популярне