П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Експерт із РПЦ звинуватив Кураєва у зв’язках із ПЦУ через його компромати на моспатріахат

    На думку експерта з РПЦ Павла Даровского, протодиякон РПЦ Андрєй Кураєв виявився залучений в медіакампанію проти Московського патріархату в Україні.

    Про це він написав на російському сайті «Рідус».

    Експерт РПЦ звертає увагу, що в блозі Кураєва з’явилося «все необхідне для проведення інформаційних атак на РПЦ і РПЦ в Україні: звинувачення в гомосексуалізмі, анонімний компромат, зауваження і глузування».

    «Не дивлячись на складне становище», в якому змушена жити РПЦвУ, «протодиякон продовжує приділяти час нападкам на її кліриків і єпископат». «Відвернути його не змогли навіть церковний суд, який рекомендував (Московському., – ред.) патріарху  позбавити Кураєва священного сану», – наголошується в матеріалі Даровского.

    Російському експерту не сподобалось, як Кураєв описує переходи релігійних громад із РПЦвУ до ПЦУ і не називає це «захопленнями храмів». Єпископат РПЦвУ, Кураєв називає таким, що «сидить на валізах з грошима для прорахунку свого прибутку гомоєрархами», – обурюється Павел Даровский.

    Через це, експерт моспатріархату робить припущення про можливі зв’язки протодиякона Андрея Кураєва з українськими олігархами.

    «Вже багато років офіційним бізнес-партнером Дмитра Кураєва є Андрій Таранов – колишній депутат Київміськради від партії «Самопоміч». Як зазначено в офіційній біографії Таранова, в недавньому минулому він виступав в ролі «консультанта з маркетингу та зв’язків з громадськістю телеканалу СТБ». СТБ є частиною медіа-холдингу українського олігарха Віктора Пінчука, чиї мас-медіа щільно залучені в кампанію проти УПЦ (РПЦвУ, – ред.) і активно підтримують ПЦУ. У світлі цієї інформації відпадає сам собою питання про те, чи міг протодиякон Андрій Кураєв встановити робочі контакти з замовниками антицерковних кампаній на Україні », – зазначив Даровский.

    Разом з тим прихильник моспатріархату Павел Даровский висловив припущення, що Кураєв не залишить без уваги конфлікт між Вселенським патріархатом і РПЦ.

    «Практично немає сумнівів, що такий спікер як Андрєй Кураєв буде затребуваний в цій інформаційній війні, вміло прикриваючи антицерковну пропаганду своєю колишньою славою місіонера і просвітителя. Тим більше, що майбутня апеляція до Константинопольського патріарха, як «вищої судової інстанції», у разі позбавлення сану Кураєвим вже заявлена », – відзначив він на сайті російського ЗМІ.

    Варто додати, що Павел Даровский є автором пропагандистського каналу «Лабрариум», який займається відбілюванням РПЦ. Крім того його декілька статей опубліковані офіційним виданням РПЦ «Православие.ру», що належить до Стрітенського монастиря Московського патріархату в Москві.

    Найсвіжіше

    Популярне