П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Буковинські медики через страх та релігійні переконання не хочуть вакцинуватися

    Буковинські медики відмовляються робити вакцину від Covid-19 через страх або релігійні переконання.

    Про це в коментарі ІА АСС розповів директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації Олег Чорний.

    «Серед причин відмов, здебільшого – це страх та релігійні переконання. Проте вакцинація є добровільною справою, і ми не маємо права змусити людину це зробити. Попри це ми спостерігаємо позитивну динаміку. Тобто у тих закладах охорони здоров’я, де ми вже щепили 20-30 осіб, через два-три дні з’являється така сама кількість охочих вакцинуватися. Станом на вчора ми вакцинували 534 медики. Сьогодні вакцинується поліклініка МВС, а також лікарі на Глибоччині та Герцаївщині», – сказав Олег Чорний.

    Медики на Герцаївщині (Колишній район Чернівецької області) також відмовляються щепитися здебільшого з релігійних переконань.

    Як розповідає директор Герцаївської міської лікарні Едуард Калуцький, поки що тільки 5 людей виявили бажання вакцинуватися. На запитання директора лікарні «чому не хочуть це робити?», відповідають, що «бояться або віра не дозволяє».

    «Тобто у кожної людини якісь свої мотиви. А оскільки це абсолютно добровільно, то не може бути ніякого примусу», – зазначив директор лікарні.

    Загалом у закладі 80 медпрацівників, які працюють з «ковідними» хворими.

    Найсвіжіше

    Популярне