П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна: “Захисники України готові створювати нове демократичне суспільство в Україні”

    В Україні відбувся Дванадцятий щорічний форум-діалог US-Ukraine Security Dialogue, присвячений питанням національної безпеки та зовнішньої політики. Захід було організований Українським конґресовим комітетом Америки, Американською радою з питань зовнішньої політики (AFPC) та Центром американсько-українських відносин.

    У Форумі взяли участь представники: Посольства України в США, Міністерства закордонних справ України, Офісу Президента України, Інституту миру США, Міністерства у справах ветеранів України, інших органів державної влади України, українських та міжнародних організацій.

    Під час діалогу сторони обговорили питання військових загроз, загроз політичної диверсії, надмірного економічного та енергетичного тиску з боку країни-агресора та дезінформації.

    У своєму виступі очільниця Міністерства у справах ветеранів України Юлія Лапутіна підкреслила, що російська агресія проти України почалася з ціннісного рівня. Першим кроком стало забруднення нашої держави маніпулятивним контекстом через гібридні інформаційні канали.

    Тези виступу Лапутіної можна прочитати на офіційному сайті Мінветеранів.

    “Під час планування агресії проти України Росія припустилася доктринальної помилки –росі не врахувала наявність та силу національної ідентичності, прагнення українців до волі та гідності”, – зазначила міністерка, висловивши переконання, що громадяни є найпотужнішим з ресурсів, який забезпечує стійкість суспільства.

    “Саме захисники є мотивованими громадянами, які не лише стали на захист держави, а й готові створювати на демократичних засадах нове суспільство в Україні і пропагувати громадянську ідентичність та патріотизм”, – сказала вона.

    У контексті сказаного, було підкреслено велику роль розвитку ветеранської дипломатії у світі.

    “Пріоритетне завдання держави – допомогти ветеранській спільноті стати активною, самодостатньою і мотивуючою частиною українського громадянського суспільства. У подальшому це посилить нашу національну безпеку та створить передумови до сильної, демократичної України”, – зауважила очільниця Мінветеранів.

    Вона також подякувала за організацію даного міжнародного міжурядового діалогу, який показує, що безпека України важлива не лише для найближчих сусідів, а й для всього світу.

    Завдяки нашій національній ідентичності, ми ще досі в незалежній Україні. На Сході України дуже важлива комунікація цивільного місцевого населення та армії. Ми знаємо багато прикладів, коли це ставало потужною протидією російській пропаганді. Це яскраво демонструє національну стійкість. І про ці приклади має знати увесь світ, що ми українці і ми такі, як ми є”, – сказала Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне