П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Презентація «Платформи звільнення політв’язнів»: ПЦУ всебічно підтримує звільнення усіх бранців Кремля

    4 березня у Київській православній богословській академії ПЦУ презентували «Платформу звільнення політв’язнів» за участі представники релігійних організацій, дипломатів з Канади й країн Європи, журналістів та інших гостей.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій передав присутнім вітання від імені Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія та запевнив, що Православна Церква України продовжуватиме всебічну підтримку зусиль, спрямованих на деокупацію та звільнення усіх бранців Кремля.

    «Платформа звільнення політв’язнів» – це позапартійне об‘єднання, яке створене задля боротьби за звільнення всіх українських громадян, які знаходяться за ґратами внаслідок агресії Російської Федерації: політв’язнів, заручників та військовополонених.

    Її заснували шістнадцять колишніх політв’язнів, які в минулому були ув’язнені російським режимом за боротьбу проти російської агресії: Станіслав Асєєв, Володимир Балух, Едем Бекіров, Павло Гриб, Володимир Жемчугов, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Ігор Козловський, Ігор Мовенко, Євген Панов, Ісмаїл Рамазанов, Микола Семена, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Ахтем Чийгоз та Олександр Шумков.

    Нагадаємо, російські окупанти в Криму посадили місцевого жителя на п’ять років до в’язниці за проукраїнську позицію. Також у кінці 2020 року росіяни провели пікети на підтримку українських політв’язнів. 

    Найсвіжіше

    Популярне