Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Чергові спроби відхреститись від наявності гей-лобі: Агресивна відповідь РПЦ священнику, який зробив зізнання щодо своєї орієнтації

    Духовенство Ростовської єпархії Російської православної церкви заперечує наявність гей-лобі у структурі церкви. Таким тезисом РПЦ відповіла на публікацію священника Алєксандра Усатова, у якій він зізнався у гомосексуалізмі.

    Як пише “Сноб”, прессекретар митрополита РПЦ Меркурія (Іванова) Ігор Пєтровскій зауважив, що ніхто в єпархії не знав про орієнтацію священника. Представник єпархії запевняє, що якби “таємниця” Алєксандра Усатова була відома, – його давно попросили б зняти хреста.

    Прессекретар наголосив, що “Ростовська область – край суворий і нетолерантний. Казачі “понятія” тут відрізняються від Нідерландських” (Алєксандр Усатов зараз мешкає в Нідерландах – ред.).

    “Усатов гримнув церковними дверима, заявивши, що його розрив носить виключно інтелектуальний характер. І ось зараз ми побачили, що причина цього ула в процесах, які відбувались не в його голові, а набагато нижче. Очевидно, що легка кар’єра геям в єпархії не світить. Щоб перебувати на утриманні гей-спільноти (Пєтровскій, імовірно, має на увазі Нідерланди – ред.), об’єкт субсидій повинен зацікавити їх якимось яскравим “камінг-аутом”, – розповів Ігор Пєтровскій.

    Втім, звернемо увагу на дещо інші обставини. За вже традиційними звинуваченням в адресу РПЦ щодо наявності у її структурі потужного але прихованого гей-лобі, та спробами церкви заперечити та висміяти такі заяви, у словах прессекретаря Ростовської єпархії прозвучали важливі ноти.

    По-перше, представник духовенства підкреслив, що Росія, принаймні окремі її області, – це край нетолерантний, тобто, “скрєпні” православні не можуть, і, навіть, не намагаються мирно співіснувати з будь-якими проявами інакшості.

    По-друге, він наголосив, що ростовське суспільство живе за “казачими понятіями”, а не за законодавством Росії. Цей тезис також важливий для усвідомлення усієї повноти середньовічного дикунства, яке просувається і насаджується в сучасній путінській Росії.

    Принагідно нагадаємо, священник РПЦ Алєксандр Усатов служив у соборі Різдва Пресвятої Богородиці в Ростові-на-Дону до 25 березня 2020 року. У своїй нещодавній публікації він зізнався у власній гомосексуальності, про яку давно було відомо очільнику єпархії митрополиту Меркурію (Іванову).

    Окрім цього, він розповів, що геї в РПЦ перебувають у двоякій ситуації. З одного боку, всі знають про існування гей-лобі і можливість зробити легку кар’єру через архієрейське ліжко. З іншого боку – найбільш активні віряни церкви – запеклі гомофоби, і опираючись саме на них РПЦ удає із себе оплот традиційної сексуальної моралі.

    Найсвіжіше

    Популярне